1. Idre Fjäll 154

vinter & sommar

alpint

Klicka på bilden för att förstora.

På Idre Fjäll hittar du skidåkning i fyra väderstreck. Det betyder att du alltid kan vara på sol- eller läsidan och att du alltid har många backar att välja på. Totalt finns 40 nedfarter och 27 liftar.
På Idre Fjäll hittar du skidåkning i både Dalarnas brantaste backe, Chocken med 46° lutning, och Dalarnas längsta backe på hela 2800 m.
Helt enkelt varierande skidåkning för hela sällskapet.
Här hittar du snabbt din favoritbacke oavsett om du är glidare, äventyrare eller nybörjare när det gäller skidåkning.

längd- och turskidåkning

På Idre Fjäll hittar du allt från långa och utmanade till enkla och korta längdskidspår.  Det finns ca 82 km välpreparerade spår och ca 30 km är upplysta. Terrängen erbjuder spår som är både tuffa och utmanade för träning men också enklare spår för en härlig naturupplevelse. Det finns även några barnvänliga längdskidspår.

Vill du uppleva lugnet och naturen på nära håll kan du ta turskidorna och besöka t.ex. Städjan eller Nipfjället

mtb

Klicka på bilden för att förstora.

Idre Fjäll ebjuder cykling för alla. Här kan barn och vuxna  såväl nybörjare som avancerade njuta av fjällcyklingen.  Lederna är byggda så du själv kan anpassa svårighetsgraden.
Du kan ofta välja mellan att cykla en svårare eller lättare sträcka på samma led och på många ställen är det farten som avgör hur svårt det blir. Det finns också härliga flow-trails nedför berget och med liften upp blir dagen fantastisk. Vill du utveckla din teknink och bli bättre på cykling kan du spendera lite tid i  områdets "Skills Area" och träna på hopp, dropp, velodromer och pumptrack. Det finns cykling i alla väderstreck och varje led bjuder på en ny utsikt och miljö. 

rullskidor, trailrunning & vandring

Idre Fjäll har en varierande och rolig rullskidsbana på ungefär 3,3 km. Det är fina långa nedförsbackar och tuffa krävande uppförsbackar. Ibland besöker renarna banan så var uppmärksam i nedförsbackarna.

Trail running, spring på gömda stigar och njut av de fantastiska vyerna och känslan av att ”flyga” fram över fjällen.

Runt Idre och Grövelsjön hittar du massvis med härliga vandringsleder. Idre Fjäll ligger i början av vildmarken och oavsett om du är nybörjare eller expert finns någonting för dig. I direkta närområdet hittar du vandringsleder kring Städjan och Nipfjället.